menu

Pilates

De Pilates-methode is een uniek systeem van rek- en krachtoefeningen en is meer dan 80 jaar geleden door Joseph Pilates ontwikkeld. Van het beoefenen van Pilates krijg je sterke spieren, een betere houding, meer souplesse en een betere balans.

Pilates traint het hele lichaam

Pilates is niet zweverig, het is juist heel functioneel! Met Pilates leer je dieper gelegen spieren te activeren. Het is een ketentraining waarbij je hele lichaam wordt geprikkeld. Hierdoor worden overbelaste spieren ontlast en verwaarloosde spieren geactiveerd en versterkt. Pilates is daardoor ook geschikt voor mensen met blessures en zwangere dames (met goedkeuring van de behandelend arts).

Bewezen succes

De methode wint steeds meer aan populariteit, omdat deze goede resultaten oplevert én stoelt op meer dan 80 jaar van bewezen successen. Pilates heeft de kracht om je iedere training uit te dagen. Je leert constant waardoor de methode leuk en afwisselend blijft.

 

De zes Pilates basisprincipes

Controle: Alle oefeningen worden gecontroleerd en bewust uitgevoerd. Daarmee train je je lichaam intensief en bescherm je het tegelijkertijd tegen blessures.

Ademhaling: Net als voor je spieren is Pilates ook een training voor je longen. De zuurstofopname in je bloed wordt door een diepe ademhaling bevorderd. Stevig uitademen helpt de dieper liggende spieren te activeren. Bovendien werkt bewust ademhalen ontspannend.

Centreren: Alle bewegingen komen vanuit het lichaamscentrum. Dit centrum, bij Pilates ook het ‘powerhouse’ genoemd, is het gebied van de ribbenkast tot de knieën. Een samenspel van de spieren in dit gebied geeft je een stabiel en sterk lichaamscentrum, wat voor een goede houding nodig is.

Precisie: Bij Pilates wordt veel aandacht besteed aan de uitvoering van iedere oefening: kwaliteit staat voor kwantiteit.

Concentratie: Pilates focust op een correcte uitvoering van de oefeningen. Tijdens een training ‘vergeet’ je de wereld om je heen. Daarna voel je je ontspannen en vol energie.

Flow: De overgang van de ene naar de andere oefening wordt zo vloeiend mogelijk uitgevoerd. Hoe meer concentratie, des te meer flow.

Begin! Vraag een gratis proefles aan!

duur
45 Minuten
type
Body & Mind | Workout
intensiteit
Laag/Gemiddeld
muziek
Relaxte achtergrondmuziek
resultaten
Corestabiliteit, kracht, balans, souplesse